Meteen naar de inhoud

Het Systeem

Wat zijn KickButt Websites nou precies? We leggen het graag voor je uit.

KickButtWebsites is een systeem vergelijkbaar met WordPress.com. Het is een systeem waarbij wij jou een WordPress Website leveren als een dienst, ook wel SaaS genoemd (Software as a Service).

Het voordeel hiervan is dat jij WordPress niet zelf hoeft te installeren op een hosting account, je hoeft het niet te onderhouden, je hoeft geen plugins uit te zoeken of aan te schaffen, je hoeft je niet druk te maken om beveiliging, snelheid, optimalisatie of andere moeilijke technische dingen.

Wij hebben al het moeilijke werk al voor je gedaan.

Het mooie van WordPress is dat er letterlijk duizenden “plugins” en “thema’s” bestaan om de functionaliteiten en het design van je WordPress website aan te passen. Vaak zijn deze ook nog eens gratis verkrijgbaar. Voor bepaalde functies zijn er ook zogenaamde “premium” plugins en thema’s verkrijgbaar.

In alle KickButt Websites zijn een aantal van deze premium functies al voor je opgenomen. En ook het thema is gebouwd volgens premium richtlijnen.

Allereerst stellen we je graag voor aan het KickButt Theme. Een theme, of thema, zorgt er voor dat jij het uiterlijk van je website kan aanpassen naar je eigen wensen. Zo kan je de volledige layout bepalen, de kleuren kiezen, lettertypen, zijbalken, navigatie menu’s enzovoort.

Het KickButt Theme is gebouwd in samenwerking met de ontwikkelaars van ThemeIsle. We hebben hiervoor gebruik gemaakt van het populaire Neve theme, wat we verder hebben aangepast aan onze eigen eisen en wensen. Zo kan je met dit thema alles heel makkelijk aanpassen op één centrale plek, de Customizer.

Sinds versie 5 van WordPress wordt er gebruik gemaakt van de Gutenberg Block Editor. Een supereenvoudig systeem waarmee je in no-time de meest fantastische pagina’s en berichten maakt. Makkelijk in het gebruik en zeer veel keuze uit verschillende “bouwblokken”. Elk met hun eigen instellingsmogelijkheden. Naast de standaard WordPress blokken, vind je ook nog eens een bibliotheek vol met extra blokken en zelfs complete templates.

Google stelt steeds hogere eisen aan je website en de snelheid daarvan. Zeker op het gebeid van mobiele apparatuur. Daarom is het KickButt Theme 100% geschikt voor AMP (Accelerated Mobile Pages). Dit zorgt ervoor dat jouw website vliegt! Laadtijden van onder een halve seconde zijn geen uitzonderingen meer. Je bezoekers zullen je dankbaar zijn, maar Google nog meer!

Normaal gesproken moet je goed opletten als je een WordPress website wil gaan maken. De hosting (de ruimte op het web voor jouw website) moet vaak aan speciale eisen voldoen om ervoor te zorgen dat jouw website stabiel en snel is. Je zal dus je hosting account goed in moeten stellen, maar ook de webserver moeten finetunen. Klinkt best lastig vind je niet?

Ook dit hebben wij allemaal al voor je verzorgd. KickButt Websites draait op snelle servers met hoge capaciteit. Daarnaast is het gehele systeem voorzien van functies als page caching, browser caching, Redis object caching, Gzip compression, en afbeeldings optimalisatie. Allemaal zaken die jij zelf niet meer hoeft te doen.

Naast het speciaal ontwikkelde KickButt Theme, zijn alle KickButt Websites voorzien de de meest voorkomende functies. Maar dan wel op de allerbeste manier! Zo hebben wij gekozen voor een set premium plugins die hun sporen inmiddels al ruimschoots hebben verdiend.

De Functies

Wanneer je een KickButt Website hebt geregistreerd, zal deze in eerste instantie beschikbaar zijn via: https://jouwgekozenurl.kickbutt.nl

Dat is natuurlijk niks voor jouw bezoekers. Daarom kan je ook makkelijk een eigen domeinnaam koppelen aan je website. EN: wij voorzien jouw website GRATIS van een goede SSL verbinding.

Natuurlijk vind je in alle KickButt Websites alle functies die je normaal ook hebt. Zo maak je berichten en pagina’s, beschik je over een media bibliotheek, kan je reacties beheren en de algemene instellingen aanpassen. Alle moeilijke zaken hebben wij al voor je ingesteld. Zo houd je het overzicht.

Alle KickButt Websites zijn uitgerust met een uitgebreide kennisbank module. Zo is al onze eigen documentatie ook gebouwd. Makkelijk in het gebruik, overzichtelijk en SEO geoptimaliseerd.

Bij KickButt Websites gebruiken wij de nieuwe SEO functionaliteiten van RankMath SEO. Deze module is al voor je ingesteld zoals het hoort. Optioneel kan je gebruik maken van de PRO functies van RankMath. Deze zijn wel beschikbaar binnen KickButt Websites, echter dien je daar een eigen account voor aan te maken. Met deze module koppel je ook makkelijk jouw Google Analytics en Google Search Console aan je website.

Elke website heeft tenminste 1 formulier nodig, al is het maar om contact op te kunnen nemen. Maar we begrijpen ook dat je meer wensen hebt. Daarom zijn alle KickButt Websites voorzien van een uitstekende Form Builder. Drag & Drop, makkelijker kan bijna niet.

Administratie en Betalingen

Een website registreren doe je letterlijk in 5 minuten met onze drie stappen registratie. Je kiest je plan (1,2 of 3 websites), je kiest de naam van je website (later kan je nog een eigen domeinnaam koppelen), en je account gegevens om in te loggen, zoals je gebruikersnaam, email adres en wachtwoord. Dan kies je een betaalmethode en klaar is Kees. Enkele seconden later is je website kant en klaar.

Nee, dat hoeft niet. Je betaalt bij ons per maand. Elke maand ontvang je van ons een nieuwe factuur die je makkelijk online kan betalen. Alle informatie vind je in jouw website onder het menu item “account”.

Wanneer je per ongeluk een betaling vergeet is er niets aan de hand. Je site blijft toegankelijk tot 7 dagen na een gemiste betaling. Wanneer er ook dan geen betaling binnen is gekomen, wordt jouw website op non-actief gezet. Let op dat deze dan niet is verwijderd. Bij een nieuwe betaling wordt je website automatisch weer opengesteld. Niet betalen is NIET hetzelfde als opzeggen.

Opzeggen doe je simpelweg door op jouw account pagina in je website te klikken op “Verwijder Account” te klikken. Je website blijft actief tot aan de datum dat je hebt betaald. Daarna zal je website worden verwijderd uit het systeem.

Hulp en Ondersteuning

Allereerst vind je op deze pagina de meest vorkomende vragen en antwoorden. Ataat jouw specifieke vraag er niet bij? Kijk dan in de kennisbank, waar we uitgebreide documentatie hebben verzorgd.

Zit je dan nog steeds vast? Sorry daarvoor! Neem dan contact met ons op via het formulier hieronder. Je hebt van ons doorgaans (op werkdagen) binnen 2 uur antwoord.

Wanneer jij bijvoorbeeld geen toegang meer hebt tot je website, of je ziet dingen gebeuren met je website die niet horen, laat het ons dan natuurlijk weten.

Voor calamiteiten zijn wij uiteraard 24/7 beschikbaar. Dus ook buiten kantooruren. Bij calamiteiten kan je ook het onderstaande formulier gebruiken. Kies dan wel voor het onderwerp “Calamiteiten”, anders wordt jouw melding niet opgepakt door de storingsdienst!

Nog geen antwoord gevonden? Sorry! Neem dan contact met ons op

  • Hoe kunnen wij je helpen? Wees zo specifiek mogelijk in het omschrijven van een probleem.
  • Voeg eventueel een afbeelding toe ter verduidelijking
  •