1. Homepage
  2. Documentatie
  3. Het KickButt Theme
  4. Kleuren en Achtergrond

Kleuren en Achtergrond

Met de nieuwe Global Colors-optie kun je eenvoudig een prachtig verenigd kleurenpalet op je website creëren.

Om Global Colors te gaan gebruiken, navigeer je vanuit je WordPress-dashboard naar Uiterlijk> Aanpassen> Kleuren en achtergrond.

  • Basiskleurenpaletten
  • Voeg uw eigen kleurenpalet toe
  • Globale kleuren in Customizer
  • Global kleuren in de editor (Gutenberg)

Basiskleurenpaletten

Kickbutt websites worden geleverd met twee basiskleurenpaletten, die meteen kunnen worden gebruikt: basis- en donkere modus.

Elk kleurenpalet bestaat uit negen kleuren die van toepassing zijn op uw site en die kunnen worden aangepast aan uw smaak: primair accent, secundair accent, siteachtergrond, lichte achtergrond, donkere achtergrond, tekstkleur, donkere tekstachtergrond, extra kleur 1 en Extra kleur 2.

Als je het kleurenpalet hebt gewijzigd en je wilt teruggaan naar de oorspronkelijke staat, klik dan op de knop Alles terugzetten naar standaard aan het einde van de kleuren.

Voeg uw eigen kleurenpalet toe

Het is ook mogelijk om je eigen aangepaste kleurenpalet te maken, uitgaande van een van de twee bases.

Om dat te doen :

1. Klik op de knop Aangepast palet toevoegen, naast de twee basispaletten

2. Voeg een titel voor het palet toe, kies een basispalet waarmee je wilt starten (Basis- of Donkere modus) en klik op de knop Toevoegen.

3. Je hebt nu een nieuw kleurenpalet, dat naar jouw smaak kan worden aangepast. Selecteer de kleur naar keuze voor elke optie van het palet en publiceer de wijzigingen.

Je kan altijd terugkomen en wijzigingen aanbrengen in de kleuren, die op de hele website zullen worden getoond.

Globale kleuren in de Customizer

Zoals de naam doet vermoeden, kunnen algemene kleuren uit de kleurenpaletten over de gehele website worden gebruikt.

Bij het selecteren van de kleur van je keuze voor (de meeste) elementen in Customizer, heb je twee opties:

1. Om een van de algemene kleuren uit het huidige kleurenpalet te gebruiken. Om toegang te krijgen tot de algemene kleuren, klik je op het kleine wereldbol icoon voor de optie kleuren selecteren en selecteert je de kleur naar keuze.

2. Om een andere aangepaste kleur te gebruiken. Klik in dat geval op de optie kleuren selecteren naast het kleine wereldbol icoon.

In het onderstaande voorbeeld hebben we een van de algemene kleuren uit het kleurenpalet gebruikt voor het element Knop in het gebied voor het maken van kopteksten. Dit betekent dat elke wijziging die in die kleur in het kleurenpalet wordt aangebracht, automatisch op de knop wordt toegepast, waardoor de site er op alle pagina’s consistent uitziet.

Global kleuren in de editor (Gutenberg)

Om een volledig uniform kleurenpalet op je website te hebben, mag je niet elke afzonderlijke post of pagina-inhoud vergeten.

De globale kleuren van kickbutt websites kunnen eenvoudig worden toegepast in de (Gutenberg) editor, voor elk afzonderlijk blok. De kleuren van het huidige kleurenpalet kunnen automatisch worden geselecteerd uit de kleuropties van elk blok. Klik gewoon op de kleur van uw keuze, of gebruik een aangepaste kleur.

Heeft dit artikel je geholpen? Ja Nee

Hoe kunnen we je helpen?