1. Homepage
  2. Documentatie
  3. Het KickButt Theme
  4. Header Builder
  5. Verschillende Headers

Verschillende Headers

Dit is een van de meest opwindende functies van de Header Booster-module. Hiermee kun je verschillende headers op verschillende pagina’s laden, waardoor je met minimale moeite een zeer goed ogende website maakt.

Ga binnen de Customizer naar Header> Global header settings. Je ziet hier de opties voor het maken van headers, met zijn drie rijen waarin u gemakkelijk de beschikbare elementen kunt selecteren en rangschikken die je kan vinden terwijl je over elk blokje van de rijen zweeft met de muis. Je vind hier ook de knop voor de optie “Show This Header Site-wide”, die standaard is ingeschakeld.

Als deze optie is ingeschakeld, wordt de header die in het gebied voor het maken van headers is gemaakt, op alle pagina’s van de site weergegeven.

Om verschillende headers voor verschillende pagina’s te maken, is de eerste stap het uitschakelen van de knop “Show This Header Site-wide”. Zodra dat is gebeurd, verschijnt er een nieuw gebied, waar je alle bestaande header(s) kunt zien (als die er zijn) en een nieuwe header kunt maken. Standaard is er slechts één header, die op alle pagina’s wordt weergegeven, omdat er nog geen speciale voorwaarden voor zijn.

Om een nieuwe header te maken, moet je op de knop “Nieuwe header toevoegen” klikken en de naam naar keuze invoeren.

Op dit moment wordt de nieuwe header gemaakt en hoeft je deze alleen nog maar aan te passen (voeg elementen toe, verwijder ze of herschik ze in het gebied voor het maken van headers, zoals je zelf wilt dat de nieuwe header eruit komt te zien) en kies de voorwaarden waaraan moet worden voldaan door de pagina’s die de aangepaste header zullen gebruiken toe te voegen.

Voor dit voorbeeld hebben we een aangepaste header gemaakt die op alle afzonderlijke berichtpagina’s zal verschijnen. Daarvoor hebben we de voorwaarde “Post Type is Berichten” geselecteerd, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan meerdere voorwaarden toevoegen, zoals bijvoorbeeld een aangepaste header op alle pagina’s met een bepaalde opstelling te laten verschijnen, alleen voor ingelogde gebruikers.

Heeft dit artikel je geholpen? Ja Nee

Hoe kunnen we je helpen?