1. Homepage
  2. Documentatie
  3. Het KickButt Theme
  4. Header Builder
  5. Header Menu Icoon

Header Menu Icoon

Header menu icoon is een item dat het Hamburger-pictogram weergeeft (met een optioneel label) dat, door erop te klikken, alles opent wat is toegevoegd in het inhoudsgebied van het mobiele menu van de builder. Standaard wordt het hoofdmenu daar toegevoegd.

Header Menu Icoon toevoegen

De header builder heeft drie rijen waarin je gemakkelijk de beschikbare elementen kunt selecteren en rangschikken die je kunt vinden als je over elke blokje van de rijen zweeft met de muis. Klik op het “+” (Toevoegen) teken en er verschijnt een lijst met elementen. Hier kies je voor het “Menu icoon” element toe te voegen.

Aanpassingen voor het icoon in het headermenu

Om de aanpassings-opties te openen, klik je op het nieuw toegevoegde element “Menu icoon”. Hierdoor wordt het menu icoon-paneel aan de linkerkant geopend, van waaruit je de instellingen voor dit element kan aanpassen.

Voeg een label toe vóór het menu iconen

Op het tabblad Algemeen kun je een eigen label toevoegen dat net voor het menu icoon verschijnt.

Stijl de header memu icoon

Geavanceerde styling voor je menuicoon. Je kan kiezen uit twee stijlen (Gevuld en Omtrek), de tekstkleur van de knop, de achtergrondkleur en de randbreete aanpassen.

Voor de omtrekstijl is er ook een besturingselement voor de randbreedte.

Aangepaste opvulling en marge

Klik op het tabblad “Lay-out” om naar de geavanceerde opties te gaan zoals, Uitlijning (in de header builder beschikbare ruimte voor het element “Menu icoon”), Opvulling en Marge.

Stel de mobiele menu-inhoud in

Om toegang te krijgen tot de inhoud van het menu Mobiel, klik je op het icoon voor Mobiel dat bovenaan de header builder verschijnt. Dat opent de mobiele header-builder, waar je een geheel andere header-builder voor mobiele apparaten kunt maken.

Maar het inhoudsgedeelte van het menu Mobiel wordt niet alleen op mobiele apparaten gebruikt. De inhoud van het menu Mobiel maakt deel uit van het element Menup icoon, wat betekent dat het zichtbaar is zodra er op het menu icoon wordt geklikt, ongeacht het apparaat.

Gewoonlijk wil je het menu icoon toevoegen aan de mobiele header builder en het primaire menu toevoegen aan de inhoud van het mobiele menu, zoals in de onderstaande afbeelding.

Het toevoegen van nieuwe componenten in de inhoud van het mobiele menu is net zo eenvoudig als bij de volledige header-builder. Klik op het “+” (Toevoegen) teken en er verschijnt een lijst met elementen.

Wijzig de positie en achtergrond van de inhoud van het menu Mobiel

Standaard schuift de inhoud van het menu Mobiel naar binnen, vanaf de linkerkant. Maar het kan eenvoudig worden gewijzigd om van boven naar beneden te openen, zoals een normale vervolgkeuzelijst. Klik op het kleine wiel aan de linkerkant van de mobiele menu element, zoals in de onderstaande afbeelding. Daarna hoef je alleen maar Toggle Dropdown te selecteren op de tap Lay-out.

Om de achtergrondkleur of achtergrondafbeelding te wijzigen, ga je naar het tabblad Stijl.

Note

Hoewel de header builder alleen rekening houdt met desktop en mobiel, hebben alle instellingen drie mediaquery’s: desktop, tablet en mobiel. Elke instelling kan afzonderlijk worden ingesteld voor tablets door over te schakelen naar de respectieve mediaquery in de customizer vanaf linksonder in de zijbalk.

Heeft dit artikel je geholpen? Ja Nee

Hoe kunnen we je helpen?