1. Homepage
  2. Documentatie
  3. Het KickButt Theme
  4. Aangepaste Layouts

Aangepaste Layouts

Hoe te gebruiken

Deze module vind je onder Weergave in het submenu genaamd Aangepaste Layouts. Dit is waar alle magie vandaan komt   😊 

Om een nieuwe aangepaste weergave toe te voegen, klik je op Add New

Daarna moet je een titel geven aan de Aangepaste Layout (zoals je normaal gesproken ook doet voor een bericht of pagina) en kiezen waar het moet worden weergegeven op je site. Dit doe je in de  Custom Layout Settings, aan de onderkant van de editor.


Custom Layout Settings

Er zijn twee hoofd instellingen om te doen: Layout en Conditional Logic.

1. Layout

Hier kan je kiezen tussen Header, Footer, 404 Page of Hooks. Wanneer je Hooks kiest, krijg je nog extra opties waar je de specifieke Hook kan kiezen waar je de aangepaste layout wil tonen en de prioriteit.

Weet je niet precies waar elke hook precies is? Gebruk dan de optie Hooks weergeven/verbergen in de WordPress toolbar, bovenin het scherm.

2. Conditional Logic

Nu je een mooie plek hebt gevonden voor jouw aangepaste layout is het tijd om te kiezen op welke pagina’s het zal worden weergegeven.

Aantekening

Wanneer je niets selecteert wordt de aangepaste layout weergegeven op alle pagina’s van de website.

Maar wanneer je meer controle wil hebben, kan je specifieke regels toepassen die je kan combineren om precies het resultaat te krijgen wat je wil hebben.

Laten we naar een voorbeeld kijken. Dit zijn slechts een paar voorbeelden, je kan ermee expirimenteren door AND of OR regels toe te passen.

a) Alleen toegepast op de Blog pagina

b) Toegepast op alle pagina’s die ingesteld zijn op volledige breedte en alleen zichtbaar voor de admin gebruiker.


De inhoud toevoegen

Nadat je de aangepaste layout hebt gepubliceerd, kan je de content van je keuze toevoegen. Daarvoor kan je de WordPress editor gebruiken

Magic Tags

Gebaseerd op de Conditional Logic die je hebt ingesteld voor de aangepaste layout, zullen er soms “magic tags” beschikbaar zijn voor de inhoud.

Magic tags zijn vooringestelde tags in de opmaak {magic_tag} die door de hele inhoud gebruikt kunnen worden en vervangen worden voor dynamische inhoud, zoals titels en beschrijvingen. Hier is een lijst van beschikbare magic tags:

Voor de Conditional Logic  Archive Taxonomy is Categories ( Categorie archief ) zijn de magic tags {title} en {description}

Voor de Conditional Logic  Archive Taxonomy is Tags ( Tag archief ) zijn de magic tags {title} en {description}

Voor de Conditional Logic  Archive Type is Author  ( Auteur archief ) zijn de magic tags  {author}{author_description} en {author_avatar}

Voor de Conditional Logic  Archive Type is Date ( Datum archief ) is de magic tag {date}

Heeft dit artikel je geholpen? Ja Nee

Hoe kunnen we je helpen?